We gaan ervan uit dat we volgens de nieuwe  richtlijnen Corona op zaterdag 23 okt een boeldag kunnen organiseren. De boeldag is van 10.00 – 16.00 uur en de veiling start om 13.00 uur in Manege t’Ruiterkamp aan de koekendijk in Bathmen. Let op alleen toegang met QR Code digitaal of schriftelijk en u dient een geldig legitimatiebewijs te tonen. Wegens alle extra maatregelen en de daarbij behorende kosten vragen wij vanaf dit jaar 2 euro entree.  

De grote inzameldag is dit jaar op zaterdag 16 oktober tussen 9.30 – 16.30 uur. Spullen worden  ingezameld in de voormalige gemeente Bathmen incl. de buurtschappen Schoolt, Oxe en Oude Molen. Nadere info volgt hierover in de Bathmense Krant van 13 oktober, wel hebben we onderstaand een lijst toegevoegd welke we niet meenemen tijdens de inzameldag. 

De opslag zit momenteel vol dus vooraf spullen ophalen is niet mogelijk we zamelen alleen in op zaterdag 16 oktober. Het is niet meer mogelijk om zelf spullen te brengen naar de manege tijdens de ophaaldag en na de grote ophaaldag halen we geen spullen meer op.  

Wij kunnen bijna ALLES gebruiken. Vooral  kleine huishoudelijke artikelen, spullen uit grootmoederstijd, boeken, gereedschappen en fietsen, speelgoed, electra , meubels etc.  zijn van harte welkom. De spullen dienen heel en schoon te zijn en aangeboden te worden in dozen en of tassen zodat ze makkelijk vervoerd kunnen worden.  

Vanaf dit jaar hanteren wij een nieuw inzamelbeleid voorheen werkten we met 7 verschillende afvalstromen. Doordat het milieu en herbruikbaarheid/ recycling een steeds grotere issue wordt gaat de Boeldag i.s.m. de Gemeente Deventer, Circulus Berkel en Kringloopbedrijf het Goed een nieuwe weg inslaan. Dit om de overgebleven artikelen van de boeldag zo goed mogelijk aan te kunnen bieden bij Circulus Berkel en het Goed zodat een groot gedeelte van het afval weer als grondstof gebruikt kan worden. Ons streven voor het komende jaar is om de hoeveelheid restafval tot een minimum te beperken. Dit houdt concreet in dat wij meer afvalstromen gaan krijgen dan voorheen en beter moeten sorteren bij de inname van goederen, hiervoor zijn we de hulp van de Bathmense bevolking nodig. Dit houdt in dat we vanaf dit jaar bepaalde goederen niet meer innemen voor de boeldag en verder dienen net zoals voorheen de spullen heel, schoon en droog te zijn. 

Lijst met goederen welke we niet meer innemen:  

Kleding/textiel, dekens, schoenen, matrassen, tuin- kussens, bedden, ledikanten, vloerkleden en andere vloerbedekking, koelkasten, diepvriezers, bouwpakketten en ander uit elkaar gehaald meubilair, spaanplaat meubels, zonnebanken en –hemels, TL verlichting, trampolines met een diameter groter dan 200cm, autobanden, autovelgen, bankstellen, fauteuils en armstoelen, binnen- en buitendeuren, ramen en kozijnen, sanitair (wc potten/wasbakken), wasmachines, wasdrogers, kattenbakken/ krappalen, verf, spuitbussen, gasbussen,  

Alle aangeboden artikelen worden door de commissie beoordeeld en alles wat in onze ogen niet geschikt is voor de verkoop zullen we niet meenemen. 

Geplaatst op 2021-10-5 om in Boeldag Nieuws, Uncategorized.