Groot succes voor P.J.B. Wandelvierdaagsewandel1

De 49e wandelvierdaagse van de P.J.B. was ook dit jaar weer een druk bezocht succes! Een aantal spannende weersvoorspellingen mochten de pret niet drukken, na 2 avonden warm wandelweer begonnen de wandelaars vrijdagavond in een spatje regen. Niet veel later trok deze regen weg en genoten de wandelaars van geweldig weer.

Woensdag 30 mei was de aftrap van de vierdaagse. Welgeteld 530 kinderen en ouders vanuit de scholen in Bathmen, Loo en Lettele stonden bij de dorpskerk met flesjes drinken en goedgevulde rugzakken te trappelen om de eerste kilometers te mogen afleggen. Naast de wandelaars vanuit de scholen mocht de P.J.B. ongeveer 100 andere wandelaars ontvangen. Op donderdag werd gestart vanaf restaurant de Koerkamp in Lettele, vrijdag vanaf de Looschool in Loo en zaterdag opnieuw vanaf café de Brink in Bathmen.wandel 2

De vele wandelaars genoten intens van de mooie uitgezette routes. Voor de meeste mensen een thuiswedstrijd waarbij toch nieuwe plekken ontdekt werden, zo liep de route op donderdag door de bossen en op vrijdag bij de boeren door het weiland.

Zaterdag, de laatste wandel-dag, kwam de zon tevoorschijn en werd er door de 20 kilometer wandelaars gestart vanaf 14.15 uur. Verder werden er afstanden van 7,5 en 10 kilometer gewandeld. De P.J.B. verkeersregelaars deden er dit jaar weer alles aan om de wandelaars op de gevaarlijke punten voor te blijven en ze veilig over te laten steken. Voor 18.00 uur arriveerden de wandelaars aan de Vegerinkskamp in Bathmen om vervolgens samen met dweilorkest ‘De Deurdweilers Daeventer’ feestelijk door familie en vrienden onthaald te worden op de Brink. Met de door de school uitgedeelde fluitjes werd een oorverdovend lawaai gecreëerd. Gelukkig was het dweilorkest in staat om boven de herrie uit te blazen. De wandelaars hebben vol trots hun medailles in ontvangst genomen en gingen huiswaarts. De vrijwilligers hebben nog nagenoten op het terras bij De Brink met een hapje en een drankje. Al met al opnieuw een geslaagd evenement!

De wandelvierdaagse commissie wil graag iedereen bedanken die deze wandelvierdaagse mogelijk heeft gemaakt, zonder ‘onze!’ vrijwilligers was dit niet gelukt.

Geplaatst op 2018-06-25 om in P.J.B. Nieuws, Wandel 4-daagse Nieuws.