De Plattelands Jongeren Bathmen, kortweg P.J.B. is een jongeren vereniging uit Bathmen en omgeving. De P.J.B. is sterk actief in de Bathmense samenleving.

De P.J.B. heeft onder andere ten doel: “het aankweken en stimuleren van het organisatie besef onder jongeren. Daarnaast de ontwikkeling en de vorming van haar leden op sociaal, maatschappelijk en cultureel gebied te bevorderen”.

De P.J.B. is een actieve jongeren vereniging voor alle jongeren in en rond Bathmen, welke vele activiteiten organiseert met, voor en door e leden om ook de saamhorigheid onder de jongeren te versterken.

Op het moment heeft de P.J.B. ruim *450 leden in de leeftijd van 16 tot 35 jaar, daarnaast zijn er aspiranten, donateurs, oud leden en ere-leden. Ook worden er 1 of meerdere keren per jaar activiteiten georganiseerd voor de aspiranten, jongeren in de leeftijdscategorie 12 tot 16 jaar.

 

Al meer als 100 jaar een jongeren vereniging!

 

 

 

P.J.B. in het Guldenboek!


In 2020 bestond de vereniging al weer 100 jaar! Wat gelukkig toen nog wel uitgebreid gevierd is maar door dat de corona roet in het eten gooide kon er na het jubileum weekend niks meer georganiseerd worden, waar door de P.J.B. nog iets te goed had van de gemeente Deventer. Namelijk de inschrijving in het guldenboek en de zilveren penning. maar afgelopen jaar was het dan zo ver. , 

 

Links (voorzitter P.J.B.) Ties Kram, rechts Ron Keuning (Burgemeester Gemeente Deventer)

 

Door het corona beleid is het na het jubileum niet mogelijk geweest om dit publiekelijk te overhandigen aan het hoofdbestuur van onze vereniging. Nu dit dan eindelijk dan toch weer mogelijk was, was er natuurlijk geen mooier moment om te doen dan bij de jaarlijkse Boeldag. De voorzitter van het hoofdbestuur Ties Kram en de voorzitter van de Boeldag Tonnie Verwoerd ontvingen de burgemeester met open armen. Na een interessante rondleiding door de manege was het bijzondere moment daar. Na een openingswoord van Ties was het de beurt aan Ron Keuning (burgemeester gemeente Deventer) die de vereniging mooi beschreef in zijn toespraak. De met de hand geïllustreerde en geschreven bladzijde van het guldenboek werd getekend en de zilveren penning werd overhandigd met een mooie bos bloemen.

De getekende bladzijde uit het gulden boek