De PJB beleggingsclub is op 2-07-1997 opgericht om eerst fictief te handelen in aandelen. Sinds 1-10-1998 wordt er met echt geld gehandeld en op 14-01-1999 is de beleggingsclub dan ook in huidige vorm van start gegaan. Na een aantal wisselingen bestaat het gemêleerde gezelschap op dit moment uit 15 leden/donateurs van de PJB. We vergaderen elke 1ste donderdag van de oneven maand bij Cafe de Brink. Hier wordt dan onze aandelenportefeuille besproken, welk nieuws is er te vertellen over de aandelen in onze portefeuille en wat is misschien interessant om te kopen/verkopen. En tevens wordt dan onder het genot van een drankje natuurlijk ook het overige Battumse nieuws besproken.

De beleggingsclub staat financieel los van de PJB, om in te stappen wordt dan ook een bepaalde inleg gevraagd. Deze inleg is afhankelijk van de koers van onze aandelen portefeuille. Ieder jaar wordt er ook een uitje georganiseerd naar een bedrijf/organisatie in Nederland, waar we die dag een rondleiding krijgen om uiteindelijk ‘s-avonds gezellig de dag te bespreken in een stad in de buurt van het bedrijf. Zo zijn we in de afgelopen jaren geweest bij de volgende bedrijven; Grolsch, Nido, Scania, Bouwhuis Enthoven, Havenbedrijf Rotterdam / EMO, Heineken Den Bosch, Beursgebouw Berlage, Amsterdam Arena en Natuurderij Keizersrande.

Dus vind jij het interessant om in de wereld van de beurs en aandelen te stappen en daar regelmatig met elkaar over te discussiëren, informeer dan bij een van de onderstaande bestuursleden of stuur een mail naar: pjbbathmen@hotmail.com.

 

Voorzitter: Geert van Schooten
Penningmeester: Ernstjan Nijman
Secretaris: Eduard Agterkamp