Door omstandigheden was ons zomeruitje naar Brandweer Deventer iets verlaat maar afgelopen 19 januari was het dan eindelijk zover. Het vroor behoorlijk maar dat weerhield de meesten niet om toch op de fiets naar Deventer te gaan.

 

Om 20 uur konden we ons eerst lekker opwarmen met een bak koffie in de ‘zeer warme’ vergaderzaal. Dat is blijkbaar normaal want het kantoorpersoneel zat met de korte broek achter de computer. Eduard Achterkamp heeft voor ons een zeer boeiend verhaal gedaan over het reilen en zeilen van Brandweer Deventer. De beroepsmensen van post Deventer zijn allemaal duikers en het duikteam van Deventer wordt dan ook in de wijde regio ingezet. Er zijn maar weinig duikteams i.v.m. het specialistische werk en veel oefenuren. Deventer is 1 van de 34 kazernes in de regio IJsselland. De brandweer houdt zich buiten het blussen, redden en oefenen vooral ook bezig met controles en preventie. Tevens worden er in Deventer de pakken en uitrusting van overige korpsen gereinigd, ook is het een logistiek distributiepunt. Ook worden de ademuitrusting en flessen hier onderhouden en bijgevuld van zowel korpsen en andere bedrijven. Onderhoud en ombouw van brandweervoertuigen worden deels in eigen beheer in de eigen werkplaats gedaan. Kortom een veelzijdig en mooi bedrijf.

 

Om 23 uur was het tijd om na te blussen en dus weer de kou in en met de fiets naar het Hof van Colmschate. Na flink bluswerk en een fijne gehaktbal hebben we het als een team toch weer tot het bittere eind volgehouden.

 

Het eerstvolgende uitje staat alweer gepland. Op 5 april gaan we naar Nijha BV in Lochem (producent en leverancier van sporttoestellen, speeltoestellen en sport- en spelmaterialen).

Geplaatst op 2019-02-26 om in Belegging Nieuws, P.J.B. Nieuws.