Afgelopen vrijdag, 17 mei, stond de regiotour weer op de agenda. Een groep van ongeveer 70 enthousiaste leden stond om 19.00 uur te wachten bij Braakhekke. Met de verre fietstocht van vorig jaar in het achterhoofd, was iedereen vol spanning waar we dit jaar heen zouden gaan. Maar dit jaar konden we iedereen gerust stellen, we bleven in Bathmen.

Dit jaar stond er niet één activiteit, maar twee activiteiten op de planning. Omdat de groep zo groot was, hadden we de groep opgedeeld in twee kleinere groepen. Eén groep kreeg eerst een rondleiding in Boode en de tweede groep ging naar Erik Brilman voor een rondleiding.

Bij Boode kregen we een rondleiding van de altijd enthousiaste Gerard. Hij heeft ons door heel Boode rondgeleid. Alle zalen, de keuken en zelfs de kleedkamer voor de artiesten zijn we langs geweest. Het hoogte punt voor de meesten was toch wel de drankkelder. Hier lag de hele voorraad drank van Boode en tevens ook de 8 biertanks. Bij velen liep hier al het water van in de mond. In deze ruimte stonden ook de wasmachines voor de bedrijfskleding. Sommigen waren aardig onder de indruk van het formaat van deze machines en Loes kwam dan ook met de quote: Hé, daar pas ik in!

download brilbood

 

Hierna stond de rondleiding bij Erik van de Broake op de planning. Hier werden we hartelijk ontvangen met een glaasje champagne. Na een korte introductie kregen we een erg interessante presentatie over het bedrijf van Erik en met wat voor activiteiten hij wel niet allemaal bezig is. Varkens, opslag, stalling hoogwerkers, verreikers, transport, akkerbouw en zelfs zonne-energie zijn vele dingen waar Erik zich mee bezig houdt. Ook een groot project waar Erik zich mee bezig houdt, is een zonnepark voor Bathmen. Dit park van 14 hectare zou straks het hele stroomverbruik van Bathmen moeten kunnen opvangen! Na deze presentatie kregen we buiten een rondleiding langs de pig-drive en alle machines.

 

Hierna werd de hele groep weer herenigd en hebben we gezellig met mekaar na geborreld bij Erik in de werkplaats. Dit ging nog door tot in de late uurtjes.

 

Wij willen de familie Brilman en Boode enorm bedanken voor gastvrijheid en rondleidingen!

 

Iedereen bedankt voor de komst en tot de volgende activiteit!

Geplaatst op 2019-06-11 om in P.J.B. Nieuws.