27 februari was het weer tijd voor een uitje/bedrijfsbezoek van de beleggingsclub. Dit jaar bij Trioliet. Trioliet is een familiebedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling, productie en verkoop van machines en systemen voor het voeren van rundvee op veebedrijven. In Nederland is Trioliet marktleider op het gebied van voertechniek. Trioliet is een echt familiebedrijf. De 3 broers (trio) Liet startten in 1950 hun bedrijf in Purmerend en noemden het Trioliet. Na de overname van Mullos werd de handelsnaam omgedoopt in Trioliet Mullos. In 2007 nam Robert Liet, zoon van een van de oprichters, de dagelijkse leiding weer over. Bij Trioliet werken 230 mensen, verdeeld over de hele wereld. Het grootste deel is echter werkzaam bij de hoofdvestiging in Oldenzaal.

Met 11 personen zijn we afgereisd naar Oldenzaal om daar door dhr. Meijerink na een korte presentatie rond geleid te worden op het 5 hectare grote terrein. Op de ‘ouderwetse’ kuilvoersnijder na wordt alles op bestelling geproduceerd. Tijdens deze rondleiding hebben we in de fabriek diverse machines in verschillende stadia van voltooiing kunnen bewonderen. Uitkuil en doseermachines, voermengwagens, zelfladende voermengwagens, zelfrijders, volledig gerobotiseerde voerstations, laadwerktuigen, stationaire mengers en biogas mengers, dit alles van een paar tot wel 53m3 groot.

Na het bezoek zijn we de gezellige oude binnenstad van Oldenzaal in gegaan om eerst bij de Dominee een goede bodem te leggen voor de verdere avond. Het bleef nog lang gezellig en interessant en we kijken al weer uit naar het volgende uitje.

Tuintechniek ten Have, bedankt voor de aangeboden koffie en croissant op de heenreis.

Nieuwsgierig geworden en wil je ook lid worden van de beleggingsclub?

mail naar pjbbathmen@hotmail.com

11025710_612954395471050_2308943716045708404_n

 

Geplaatst op 2015-03-10 om in Belegging Nieuws, P.J.B. Nieuws.