4 dagen wandelplezier met ruim 550 deelnemers en super mooi wandel weer zitten er weer op. Als organisatie zijn we blij met de enorme opkomst en tevreden met het verloop van de 46ste P.J.B. wandelvierdaagse.

Op woensdag ging de eerste dag van de 4-daagse van start op De Brink in Bathmen. Als organisatie konden wij gebruik maken van het terras van het ‘Café de Brink’. Ons nieuwe, mooie en duidelijke spandoek voor dagtochten en 4-daagse werd voor het eerst bij de tafels opgezet.4 Hierdoor werd het melden voor de wandelaars en de organisatie een stuk gemakkelijker. Men kon zich opgeven voor de 7,5, 10 en 15 km.

Naast de schoolkinderen meldde zich ong. 90 mensen voor de 4 daagse en ong. 50 mensen voor de avond tochten. Na het noteren van de nodige gegevens konden de wandelaars met hun startkaart in hand van start met de door hun gekozen afstandsroute. Jantina onze coördinator van de scholen stond de ruim 430 deelnemende scholieren en hun ouders van de Looschool, Rythmeen, Dorpschool en de Sancta Maria school op te wachten. Nadat Jantina alle lijsten met deelnemers had gecontroleerd gaf zij het startsein voor de schoolkinderen en hun ouders.

De route van de woensdag voerde iedereen door het leuke Traasterbos. Midden in de tocht stond er een koffiepunt voor de 15 km lopers en voor de kinderen een ranja punt, zodat de droge keeltjes weer verder konden zingen.

Donderdag werd er zoals van ouds gestart bij de Koerkamp in Lettele. De tafels stonden weer voor ons klaar en het ijs was door ‘De Koerkamp’ in grote getallen ingekocht. Want tja, na een dergelijke tocht is de hunkering naar ijs groot en een ijsje kan er altijd welverdiend in.

De donderdagavondtocht leidde de wandelaars door het mooie bos van de Oostermaat. De verkeersregelaars werden i.o.m. de voorzitter en de routemakers naar de gevaarlijke punten gewezen. De avond verliep zeer goed, met zeer mooi weer. Na de tocht hebben we vele positieve reacties mogen ontvangen en genoot iedereen nog even na op het terras. Bij binnenkomst werd er nog even duidelijk gezegd dat er vrijdag in Loo zou worden gestart.

3

Vele van de wandelaars maakte zich zorgen over het weer van vrijdag. De extreme hitte en onweer moest goed opgevangen worden door de organisatie. Zo werd er bij Coen en Lindy Stegeman een extra drankpunt ingezet en kon iedereen even afkoelen onder de sproeier. Coen en Lindy, bedankt dat jullie ons hebben geholpen.

De vrijdagavond toch was spannend, zou iedereen wel op tijd binnen zijn. Gelukkig was iedereen net op tijd binnen voordat het weer los ging barsten. En hebben de wandelaars kunnen genieten van een mooi stukje Loo met een op en top Hollands warm weertje.

 

Op zaterdag waren de routes extra lang, zodat de 4-daagse extra goed afgesloten kon worden. De route afstanden van 10, 15 en 20 km door de Oxersteeg en over het terrein van verschillende bedrijven werd door menig wandelaars getrotseerd. Vanaf 17:30 strompelden de wandelaars binnen bij de Walnotenhof, waar de bewoners het spektakel gaande sloegen. Om 17:50 werd het extra feest doordat ‘De Deurdweilers’ uit Deventer swingende muziek begonnen te spelen. Uiteindelijk was iedereen binnen en gingen de wandelaars in stoet achter de auto van ‘Groenouwe’ en ‘De Deurdweilers’ aan op weg naar de finish op De Brink. Alle wandelaars werden daar onder luid applaus van toeschouwers binnen gehaald. Eenmaal op de Brink werd er gesprongen, gezongen en gejuicht, omdat de finish was behaald. Iedereen kreeg hun medaille van de organisatie en snoep en bloemen van trotse familieleden.

Zo kwam de 46ste wandel 4-daagse weer ten einde en bij deze willen we alle wandelaars, vrijwilligers, ouders, EHBO’ers, De Koerkamp, Café de Brink, Graaf Otto, Garage Groenouwe, Noaberlokaal en De Deurdweilers bedanken voor het mede mogelijk maken van deze wandel 4-daagse.

Wij sluiten af met nog enkele wistje datjes:

  • Wist je dat de Stentor woensdag aanwezig was om foto’s te maken en verhaal te halen. Dit stukje is gepubliceerd in de krant van donderdag.
  • Wist je dat zwangerschap goed is voor je chaotisch denkvermogen. Zo werd de beginletter L in het route boekje verward met Lettele en Loo.
  • Wist je dat een Mevrouw, “Ja die Mevrouw” genaamd Jantina niet alle namen altijd waarnam.
  • Wist je dat de liedjes van toen nu nog steeds door de kinderen worden gezongen, zo werd luidkeels het liedje ‘een potje met vet’ gezongen.
  • Wist je dat als organisatie de 15 km lopers voorzien van een kopje koffie of thee en de scholen zorgen voor een drankje of ijsje aan de kinderen.
  • Wist je dat Willem ten Have zijn belofte aan Babke Roeterdink tegemoet is gekomen door 1 avond 7,5 km mee te wandelen.21

Geplaatst op 2015-06-18 om in P.J.B. Nieuws, Wandel 4-daagse Nieuws.