Geslaagd!

11Op 27 mei hebben we onze eerste freubelavond van de P.J.B. gehad. Met 12 leden van de P.J.B., zijn we op bezoek geweest bij schildersbedrijf Bennie Bieleman. Onder het genot van de koffie/thee en een plak cake, bekeken we de diverse meubels die meegebracht waren door ons. Groot, klein, kastje of krukje van alles stond er bij. Bennie gaf ons eerst een kleine uitleg over welke kanten je met Mia krijtverf op kunt gaan. Je kunt verschillende effecten op het beschilderde kastje, stoeltje of tafeltje aanbrengen waardoor het een andere uitstraling geeft. Denk hierbij aan de oudheid van een meubeltje terughalen. 12

Tevens kun je de krijtverf ook gebruiken voor op muren. Naast krijtverf is er ook kalkverf, dit is alleen geschikt voor muren.
Na de uitleg snel aan de slag! Iedereen had vooraf al een mooie kleur uitgekozen in de winkel en zo konden we allemaal vlot beginnen met het schilderen van ons meubeltje. Na ongeveer een uurtje, waren de eerste al klaar met de eerste laag van Mia krijtverf. Doordat de verf snel droogt konden we kort erna door met de volgende laag. Als laatste kon je, als je dit wou, door Bennie je het meubeltje laten patineren, het oud laten lijken. Dit gaf een extra effect aan je meubeltje. Leuke creaties kwamen naar voren.

Was je niet mee maar ben je razend enthousiast geworden? Er is op 24 juni nog een workshop meubel pimpen.

Bennie en Riekie, erg bedankt voor het aanbieden van de workshop aan de P.J.B.! 13

Geplaatst op 2015-06-18 om in P.J.B. Nieuws.