Wat ooit begon als een actie van de Plattelands Jongeren Bathmen om de restauratie van de Dorpskerk financieel te ondersteunen, is inmiddels uitgegroeid tot het jaarlijks verdelen van forse bedragen uit de opbrengst van de Boeldag aan Bathmense instellingen, van algemeen belang. Zo kon voorzitter Tonnie Verwoerd van de Boeldagcommissie maandagavond diverse verenigingen blij maken met aanzienlijke sommen geld, in totaal maar liefst 8000 Euro.

 

Spekkoper was Muziekvereniging Orpheus met niet minder dan 2500 euro voor onder andere de aanschaf van muziekinstrumenten.

 

Maar ook de Oudheidkundige Kring Bathmen was met de toegekende 1500 euro erg gelukkig. Zij gaan dit geld gebruiken voor hun project Struikelstenen door Bathmense slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog die nooit een grafsteen hebben gekregen, een kleine gedenksteen voor hun vroegere woonhuis te geven.

 

De EHBO Bathmen en de molen De Leeuw kregen elk 1000 euro en de Jeugdsoos en de Stichting Loo Creatief elk 500 euro.

 

De Peuterspeelzaal Rythmeen, de Stichting Muziekkring Bathmen, de Bathmense Kunstmarkt en de vereniging Spoken in ’t Venne kregen elk 250 euro.

 

De Boeldagcommissie weegt nauwkeurig af welke instelling in Bathmen het geld door haar activiteiten echt verdiend heeft en kent op basis van strenge criteria het geld toe. Op die manier heeft de Boeldagcommissie in de afgelopen tientallen jaren de Bathmense gemeenschap al met een kleine 300.000 euro kunnen verblijden.

 

De datum voor de 44e boeldag is al bekend deze wordt gehouden op zaterdag 22 oktober in manege t’ Ruiterkamp. De grote inzameling is een week eerder en wel op 15 oktober.

 

Wil men de spullen al eerder kwijt bijv. door een verhuizing dan kan men contact opnemen met Tonnie Verwoerd (tel.06-27364381) of bij Jesse Jonker (tel. 06-14176206). Opgeven per mail is ook mogelijk boeldagbathmen@hotmail.com.

 

Ook is het mogelijk om de goederen zelf te komen brengen naar de opslag i.o.m. met Tonnie of Jesse. (Wij zullen ALLEEN in de Voormalige Gemeente Bathmen (incl. Oxe,Schoolt en Oude Molen) ophalen). Wij kunnen bijna ALLES gebruiken. Vooral ook kleine huishoudelijke artikelen,boeken, gereedschappen, speelgoed, elektra en meubelen zijn van harte welkom.

 

(GEEN KLEDING / SCHOENEN , MATRASSEN, BEDDEN, VLOERKLEDEN, VLOERBEDEKKING, KOELKASTEN of DIEPVRIEZERS).

boeldagcheque        uitreiking          28-12-2015 (13)

Geplaatst op 2016-01-29 om in Boeldag Nieuws, P.J.B. Nieuws.