Op 11 en 12 maart heeft de P.J.B. toneelgroep de voorstelling ‘Aloha Hé’ gespeeldIMG-20160313-WA0022, voor maar liefst 2 uitverkochte avonden en een druk bezochte middagvoorstelling. Met alleen maar positieve reacties kijken de 17 spelers, 5 figuranten en 4 dansers dan ook terug op een geslaagd weekend! In totaal zijn er bijna 600 mensen geweest die van de voorstelling hebben genoten.

IMG-20160313-WA0014Al deze spelers/dansers hadden het niet kunnen doen zonder de techniek, want voor dit toneelstuk werd een geheel nieuw decor gebouwd. Wat er spectaculair uit zag. Dit alles stond onder leiding van de regisseuse Dinie Jansen. Zij werd bijgestaan door de toneelcommissie die alle zaken rondom de voorstelling hebben geregeld.

Dit jaar was het een bijzonder jaar. Want het was het 30ste jaar dat er een toneelstuk op de planken verscheen. In die 30 jaar hebben er in totaal 81 spelers mee gespeeld en maar liefst 83 medewerkers hebben er meegeholpen om al die toneelstukken tot een succes te leiden.

Voorafgaand aan de voorstellingen zongen de Bekezangers zeemansliederen. Die door de spelers achter een dicht doek luidkeels werden meegezongen. Hoe dat ging, houden we liever voor onsIMG-20160313-WA0032zelf.

Eenmaal begonnen arriveerde er allerlei verschillende gasten aan boord. Een keurige familie, een boerendochter, Amsterdamse kroegdames en een reisleider met tolk voor zijn groep Chinezen. Iedereen had zo zijn eigen verhaal en daardoor was je nooit uitgekeken. Want terwijl de één wat zei was er aan de andere kant van het toneel ook van alles aan de hand.

Onder de bemanning speelde er ook van alles. Isaac de barman zei vrij weinig aan boord. Roos de werkster hield iedereen in de gaten en daardoor wist ze alles. Doris die zichzelf helemaal geweldig vond, maar helaas een blessure opliep en zodoende niet meer kon dansen. Jean Paul hoofd entertainment die de show stal tijdens de playbackshow en Jaap die verliefd werd op 1 van de gasten.

IMG-20160313-WA0035Dit werd Joan, de vrouw van de kapitein, soms allemaal wat te veel. Gelukkig waren daar de kapitein en hun dochter Vicky om haar te kalmeren. Dit wel met behulp van wat pillen, die tijdens de voorstelling in verkeerde handen belandde. Kortom er was van alles te beleven.

Dit jaar waren er ook 4 jubilarissen. Dinie Jansen, Jonanne Nieuwenhuis, Joeri Groot Bronsvoort en Geert van Schooten. Van al deze jubilarissen werden een aantal anekdotes verteld. Verder kregen ze een mooie bos bloemen en werden ze geëerd met een pluim.

Via deze weg willen wij iedereen bedanken die in de afgelopen 30 jaar een steentje heeft bijgedragen. Tot volgend jaar!

Geplaatst op 2016-03-23 om in P.J.B. Nieuws, Toneel Nieuws.