Dit jaar spelen we een stuk met humor en drama getiteld: ‘Omhoog die stok!’, geschreven door Hetty Heiting.

Het stuk is echt geschikt voor een jongerenvereniging want het speelt zich af in een buurthuis waar de drumband en de majorettes wekelijks gezamenlijk repeteren. Dat er naast de repetities ook andere zaken gaande zijn wordt meteen al duidelijk. In dit stuk zijn volop menselijke eigenaardigheden aan de orde van de dag.

Intriges, chantage, verliefdheid, egoïsme, roddel en achterklap. Maar zoals in de echte maatschappij is er ruimte voor iedereen; van welke geaardheid en niveau dan ook. Voor iedereen is er plek binnen deze vereniging.

Na ons jubileumjaar hebben we ook nu weer een grote Toneel 2017spelersgroep met maar liefst 17 personages! Daaromheen is de decorclub volop in beweging en de toneelcommissie die de verdere organisatie voor haar rekening neemt.

Het toneelweekend naar Markelo was vorig jaar zo goed bevallen dat er ook dit jaar weer voor een uitje is gekozen. We gingen op zaterdag 21 januari ’s middags repeteren, en vervolgens naar Ootmarsum, hapje eten, een voorstelling bekijken (welke we zelf al een aantal keren hebben gelezen en ons lijkt voor een volgend jaar). Vervolgens overnachten op een kampeerboerderij en zondag afsluiten met een praktische repetitie.

We hopen natuurlijk dat Braakhekke weer vol zit op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart en zaterdagmiddag de gratis voorstelling voor de ouderen.

De kaartverkoop is vanaf heden gestart. Kaarten zijn verkrijgbaar bij 1 van de spelers of op de verkooppunten, Kloas in ’t Hof of Cultuurhuus Braakhekke.

Publiek, graag tot dan en voor alle medewerkers van het P.J.B. toneel 2017: ‘Omhoog die stok!’

 

Geplaatst op 2017-02-13 om in P.J.B. Nieuws, Toneel Nieuws.