pjb regiotour 2017 foto 2

Vrijdag 12 mei was het weer zover, de regiotour. 45 enthousiaste P.J.B. leden hadden zich, vol spanning, op de fiets verzameld in Loo. De reis ging dit jaar richting Laren, waar wij op bezoek mochten bij de familie Bosch.

Om 19.30 was de stoet met P.J.B.-ers gearriveerd in Laren, waar wij werden opgevangen door de familie Bosch. De familie Bosch heeft een nertsen bedrijf met 4000 dieren. In de periode april-mei krijgen de nertsen allemaal jongen en het was dan dus ook top drukte op het bedrijf op dit moment. De nertsen krijgen gemiddeld 5 á 6 jongen en deze worden, gedurende een jaar, opgefokt tot volgroeide nertsen. Aan het eind van het jaar worden de jongen verkocht voor de pelsen en begint de cyclus weer opnieuw.

Voor een groot deel van de P.J.B. leden was dit het eerste bezoek aan een nertsenbedrijf en was dit dan ook een zeer interessant bezoek. De familie Bosch heeft een mooie rondleiding verzorgd, waarbij alles duidelijk werd uitgelegd. Na de rondleiding was er nog ruim de gelegenheid om alle vragen te stellen aan de familie Bosch onder het genot van een biertje of een wijntje. 

 

Familie Bosch, Bedankt!

Geplaatst op 2017-06-15 om in P.J.B. Nieuws.